Învățământ
Unitatea şcolară şi-a început activitatea în anul 1891 sub denumirea de Şcoala Inferioară de Agricultură şi până în prezent unitatea noastră şi-a diversificat nivelurile de pregătire şcolară a elevilor împletind activitatea didactică cu cea ştiinţifică şi cea teoretică cu cea practică, ţinând pasul cu cerinţele economice şi sociale şi cu oferta de pe piaţa muncii din sectorul agricol.
În anul 1948, după reforma învăţământului se constituie Şcoala Medie Zootehnică şi Pomicolă, care în anul 1955 se transformă în Şcoala Tehnică de Maiştri şi Şcoală Profesională şi apoi după 1962 funcţionează după noile orientări ca Şcoală Tehnică Agricolă cu profilul horticultură şi veterinară.
În 1957, baza materială a şcolii trece la Staţiunea Experimentală şi funcţionează pe lângă
aceasta. În 1966, Şcoala Tehnică Agricolă devine Liceu Agricol cu profilele: horticultură şi zootehnie. Pe lângă Liceul agricol funcţionează în 1973 şi o şcoală profesională de Mecanici Agricoli. Se înfiinţează şi o fermă didactică cu o suprafaţă de 15 hectare şi dezvoltă sectorul zootehnic propriu. Se constituie şi o sală de sport ce dublează capacitatea de şcolarizare prin construirea unei noi aripi clădirii existente; se amenajează cabinete didactice şi laboratoare.
În 1990-1991, şi-a schimbat denumirea în Grupul Şcolar Agricol cuprinzând învăţământ de zi şi
seral, şcoală profesională – învăţământ de zi. Meseriile s-au diversificat, fiind aprobate în cadrul
profilului agricol şi meseriile de agent protecţia plantelor şi operator industrie alimentară, topograf
pentru agricultură şi amenajarea teritoriului, silvicultor, contabil planificator statistician, diversificare atrăgând mulţi elevi din judeţ şi judeţele limitrofe.
Unitatea de învăţământ funcţionează sub denumirea de Colegiul Tehnic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu din anul 2001.
Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul: http://www.ctageoagiu.ro